1% felajánlás

Kedves olvasónk!

small_one_percenter_big-1.gif Adójának 1%-ról rendelkezhet úgy, hogy azt a Jászi Oszkár Egyesület kapja.

Adószámunk: 18127320-1-41

Az így kapott összeg felhasználásáról részletes beszámolót közlünk.
Köszönjük hozzájárulását!

Francia szabadkőművesség

Hermes hírek k.jpgA Francia Köztársaság elnöke 2017. február 27-én meglátogatja a Francia Nagyoriens székházában levő szabadkőműves múzeumot a szabadkőművesség 300. évfordulója alkalmából. A vendéget a nagymester, Christophe HABAS fogadja és kalauzolja.

https://www.facebook.com/Szabadkőművesség-164817436880574/insights/

http://www.elysee.fr/communiques-de-presse/article/musee-franc-maconnerie/

Vári László: Pulszky Ferenc 
szabadkőműves korszakai

pulszky-ferenc-kollc3a1zs.jpg
Pulszky Ferenc 
szabadkőműves tevékenységét mutatja be és elemzi ez a tanulmány. Pulszky 1868-tól 1888-ig volt nagymestere a magyar szabadkőművességnek.Jómódú középnemes család sarjaként született, 15 éves korától tudósi pályára készült, világlátását jelentősen befolyásolta nagybátyja,

A szabadkőművesség rövid története V. Magyarország

Az alábbi írás megjelenési időpontja 1891.
Ebben az időszakban, a mintegy 2000 tagot számláló magyar szabadkőművesség a világon egyedülálló módon és valljuk meg, hazánkra sem jellemzően, egyesült és egyetlen szervezetet képezett.
Az író mégis annak a reményének ad hangot, hogy honunkban további fejlődés és megerősödés várható.
- a szerkesztő -

Magyarország

Megújuló Oriens-expressz

Csipkerózsika álmából felriasztva hamarosan új tartalommal jelentkezik az Oriens-expressz

A Szabadkőművesség rövid története IV. FrancziaországA franczia szabadkőművesség kezdetei a múlt század elejére (18.sz. a szerk) tehetők. Úgy látszik, hogy angol kőművesek a múlt század húszas éveiben alapították az első franczia páholyokat. Az első franczia nagymestert 1730-ban választották meg Lord Harnouester személyében.

A Szabadkőművesség rövid története III. NagybritánniaA szerző itt belekezd a modern, úgynevezett spekulativ szabadkőművesség történetébe. Ne feledjük, 1894-ben megjelent írást adunk közre, tehát a "mai", vagy "jelenlegi" megjegyzések is ebben az időben íródtak. Mindez semmit nem von le az írás aktualitásából, a szerző a történelmet próbálja leírni, a maga, akkori szemszögéből. De a tények makacsak, úgy akkor mint ma, tények maradnak.

A MAI SZABADKŐMŰVESSÉG

Nagybritánnia

Tartalom átvétel