ISKOLÁJA AZ EMBERI SZÍVNEK

iskolajaazemberiszivnek_cimlapLapunk új rovattal bővült. A jövőben Antológia rovatunkban válogatásokat közlünk a Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület tagjai által írott,  szerkesztett művekből.

Elsőként teljes terjedelmében közölük az ISKOLÁJA AZ EMBERI SZÍVNEK, a szabadkőműves irodalom antológiája című kötetet.

Az ISKOLÁJA AZ EMBERI SZÍVNEK, a szabadkőműves irodalom antológiája című kötet az antológia rovatunkban ide kattintva olvasható el.

Ez a könyv a szabadkőművesség irodalmába kívánja bevezetni a magyar olvasót. Szándékunk azon feltételezésen alapszik, hogy aki kezében tartja a könyvet, ismeri a szabadkőművesség lényegét, elfogadja, hogy érdeklődésre méltó, önálló irodalma van.

A szépirodalom a maga eszközeivel, versekkel, elbeszélésekkel, dráma- és regényrészletekkel, levelekkel hatásosabban eleveníti meg a szabadkőműves mozgalom lényegét, mint számtalan filozófiai vagy történelmi értekezés. Ez a könyv nélkülözhetetlen tájékozódási pont mindazoknak, akik a felvilágosodás, a reformkor vagy a Nyugat-nemzedék szellemisége iránt érdeklődnek. Az elmúlt három évszázad irodalmával és a szabadkőművesség történetével középiskolai-egyetemi szinten foglalkozók pedig  kézikönyvként használhatják.
Az antológia időrendben mutatja be harminc szerző ötvenkét írását, az első, középkori költeménytől napjainkig.

Jó olvasást kíván a szerkesztő!