Hírek a szabadkőművesség világából kategória bejegyzései

A menekülő kisgyermekes családok támogatása

A Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület anyagi  lehetőségeihez mérten mindig is támogatta a rászorulókat.  Most, a háborús övezetekből Magyarországra érkező menekültek megsegítésére adott százezer forintos adományából kétszáz darab gyermektakarót vásároltak és adtak át a menekülő kisgyermekes családoknak.

A szabadkőműves elvek között rendkívül fontos helyen található a rászorultak támogatása, segítése. Ezeknek az elveknek alapján a Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület tagjai végiggondolták, hogy mire lenne igazán szükség ahhoz, hogy emberi körülmények várják az átmenetileg Magyarországon tartózkodó embereket. Így született meg az elhatározás, hogy a Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület ily módon támogatja a Magyarországra érkező menekülteket.

 

Hogyan vezessük a polgárokat a bizalmi válságtól sújtott Európa szívébe?

eucommissionAz Európai Parlamentben konferenciát rendeztek, ahol felszólalt a Magyarországi Nagyoriens Szabadkőműves Egyesület (MNO) képviselője is. Az MNO Nagykancellárja  “Mivel járulhat hozzá a szabadkőművesség a bizalomválságtól fenyegetett európai intézmény megerősítéséhez?” címen tartott előadást. Hogyan vezessük a polgárokat a bizalmi válságtól sújtott Európa szívébe? bővebben…